Astanga jóga workshop

Gyakorolj, gyakorolj, és minden más jön magától!  S.K. Pattabhi Jois

Az astanga jóga a hatha jógának egy speciális irányzata, mely több kötött gyakorlatsorból, összesen hat sorozatból áll A sorozatok rendszeres gyakorlása helyreállítja a fizikai test egészségét, egyensúlyát, tisztítja, méregteleníti a testet és az idegrendszert. Dinamikus, ugyanakkor finom és lágy gyakorlás, egyfajta mozgásos meditáció, életkortól, fizikai képességektől függetlenül bárki által gyakorolható.

A ma ismert astanga vinyásza sorozatokat Sri K. Pattabhi Jois tette világhírűvé. A sorozatok nem csak az ászanákat állítják sorrendbe, hanem összekötik őket a mozgással, a légzéssel, a bandhákkal (energetikai zárak) és a dristikkel (tekintet egy adott pontra szegezése). A gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, ritmusát a légzés adja.

Az első sorozat szanszkrit neve Yoga Chikitsa azaz jógaterápia, amelynek célja a fizikai test megerősítése, a hajlékonyság növelése, a szervezet tisztítása, illetve az egészség megőrzése és helyreállítása. Terápiás jellege ellenére már az első sorozat is komoly kihívások elé állítja a gyakorlókat. Nem is elsősorban az ászanák kivitelezése, hanem a figyelem összpontosítása és megtartása jelent nehézséget.

A tanfolyam során megtanulod a lassú, puha udzsájí légzést, a belső zárakat, ismerni fogod a napüdvözleteket, az álló ászanákat és a kezdő sorozat elejét, azaz mindent, ami az astanga gyakorlás megkezdéséhez szükséges.

A workshopot vezeti: Csepcsik Enikő
Időpontok: 2022. Március 8., 22., 29., Április  5., 12., 19., 26., Május 3.,  19:00-20:30.
A 8 alkalom ára: 24.000 Ft.