NMPT workshop

NMPT workshop

Az NMPT (Natural Movement Pattern Training) egy természetes mozgásminta korrekció, BENE MÁTÉ gyógytornász, porckorongsérv specialista, fizioterapeuta által kidolgozott módszer.
Az ember szervezete, így a gerince is alapvetően a két lábon járásra való. Manapság azonban egyre többet ülünk székben, és bámuljuk a monitort, az okostelefont, vagy éppen vezetünk. A probléma már akkor elkezdődik, mikor beülünk az iskolapadba. A természet nem igazán ismeri a székeket, a test pedig el fog kezdeni alkalmazkodni ahhoz az igénybevételhez, melynek ki van téve. Egyre messzebb kerülünk természetes mozgásmintáinktól, s egyre több mozgásszervi degenerációt gyűjtünk össze magunknak. A gerinc természetes görbületei eltűnnek, az idegrendszer pedig elkezd új, hibás kompenzáló mozgásmintákat feltanulni. A hatékony korrekcióhoz az idegrendszer működését, a rossz mintákat futtató feltétlen reflexeket kiiktató speciális mozgásokra van szükség. Az NMPT segít leépíteni az összes olyan mozgásmintát, ami idő előtti degenerációhoz, elöregedéshez, fájdalmakhoz vezet, rákényszerítik az ideg-izom rendszert, hogy újramodellezze, újra feltanulja a helyes mintákat.
Az NMPT néhány hatása:
• A háti és lapocka környéki izomfájdalmak csökkenése
• Könnyebb és zökkenőmentesebb járás
• Vállízületi lágyrészfájdalmak csökkenése / megszűnése
• Erősebb / stabilabb derékérzet
• Radikálisan javuló tartás, minden erre való koncentráció nélkül
• Térdízületi problémák enyhülése
• Kattogó csípő elhallgatása
A workshopot bárkinek ajánljuk preventív céllal, vagy ha esetleg már kialakult az elváltozás, ami nem akut és a gyógytornász is javasolja.
A workshop első felében átbeszéljük, hogy mik a leggyakoribb gerinc problémák, hogyan jut el testünk a problémáig, és hogyan segít ezen az NMPT. Elméletben átvesszük, hogy mi a gyakorlatok célja, mire érdemes figyelni a hétköznapokban.
A workshop második fele maga a gyakorlatok elsajátítása, amit akár otthon is lehet önállóan gyakorolni, de szerencsésebb, ha legalább egy ideig személyesen is együtt gyakorlunk.
A workshopot Ferenczi Nóra tartja, időpont hamarosan a honlapon.