Ferenczi Nóra

Óratípusok: Női jóga, Vinyásza flow, NMPT

Gyerekkoromban rengeteget mozogtam, balettoztam, tornáztam, táncoltam, aztán ahogy idősebb lettem ezek a dolgok sajnos lassan elmaradtak az életemből. Mikor bekerültem az irodai környezetbe egy idő után elkezdtem érezni a mozgás hiányát. Ez elsősorban ízületi és derék problémákat okozott és a mindennapos stressz is nyomot hagyott rajtam. Ekkor gondoltam rá először, hogy megismerkedem a jógával. Egészségjavító hatását azonnal megéreztem és energikusabb is lettem. Kezdetben nagy kihívást jelentett számomra, hogy ne kalandozzanak el a gondolataim, magamra figyeljek, de szerettem volna olyan tevékenységet végezni, ami testileg és szellemileg is hatással van rám.

Megtapasztaltam, hogy a jóga fokozza az erőnlétet, állóképességet, rugalmasabb lesz a test, a tartás nagymértékben javul, fejlődik a koncentráció, mely hozzásegít a jelen pillanat megéléséhez, és emellett egy eszköz, amely közelebb vitt önmagam megismeréséhez.

Óráimon fontosnak tartom, hogy a tanítványokat rávezessem a helyes tartásra, a testtudat kialakítására, és a légzéssel összehangolt mozdulatok pontos kivitelezésére, valamint a relaxációra való képességre, mely lecsendesíti az elmét. Az órákon minden gyakorlatot a résztvevők egyéni testi sajátosságainak figyelembevételével végzünk.