Kismama jóga

 

A várandóság csodás állapot, azonban hatalmas változás az egész testnek, ezért érdemes a jógagyakorlást úgy alakítani, hogy támogassa ezt az egész folyamatot. A kismama jógában a tradicionális ászanák mellett, megtalálhatóak ősi, lágy, nőies mozdulatok, amik a termékenységgel és nőiességgel vannak kapcsolatban.

Kismamák mellett ajánlott olyan gyakorlóknak is akik lágyabb gyakorlásra vágynak, illetve fontos számukra a csípő, medence környéki izmok átmozgatása, és a törzsizom erősítése egy-egy könnyedebb gyakorlatsorral.

Az órákon fontos szerepe van a keringés serkentésének, a már említett csípő- medence körüli és törzsizmok nyújtásának, erősítésének, és a mellizom és a vállöv átmozgatásának. Emellett kiemelt figyelmet kap a légzés szerepe, ami már felkészülés a vajúdásra, és a szülésre. A ringató lágy mozdulatok nem csak a kismama, de a baba idegrendszerére is jótékony hatással vannak.

Gyakran szerepet kap a gátizom torna (igény szerint a csoportban – ez akár otthon is végezhető), és az óra végi relaxációnál különböző vizualizációs gyakorlatok, amik segítenek a babával való kapcsolódásban.

Hatha jóga, yin jóga és kismama jóga oktatóként fontos számomra, hogy az adott élethelyzetben megtaláld a számodra megfelelő mozgást. Pontosan tudom, hogy egy adott ászana sorozat mennyire tudja támogatni a várandóságot, mert nemrég éltem át én is ennek minden pillanatát. Jelenleg úgy alakította az élet, hogy ebbe az irányba indultam és kismama órákat tartok.

Várlak szeretettel az órámon!