Kovács Tímea

Óratípusok: Hatha jóga

Képzettségek: Hatha jóga oktató

 

2009-ben kezdtem el jógázni, ami egy harmonikusabb élet kezdetét is jelentette.  Bár akkor ezt még nem tudtam. Először csak azt vettem észre, hogy az irodai munka után milyen jól esik és mennyire feltölt a jóga. A folyamatos gyakorlás során megtapasztaltam, hogy a légzés ritmusára történő mozgás nem csak a testemre, hanem a lelkemre és az elmémre is pozitív hatással van. Ezért szerettem volna jobban elmélyülni a jóga világában.

Diószegi Ádám tanítványaként államilag elismert oklevelet szereztem hatha jóga oktatóként. A képzésnek köszönhetően nem csak az ászanák preventív és anatómiailag helyes kivitelezésével, hanem többek között a tudatos légzéssel, relaxációval, meditációval és a jóga filozófiával is megismerkedhettem. Ezáltal közelebb kerültem önmagam megismeréséhez, elindultam a tudatosság útján. Számomra a jóga egy testi-lelki feltöltődés, amely átmozgat, ellazít és kiegyensúlyozottá tesz, valamint egy önismereti út.

Hiszem, hogy a jóga mindenki számára gyógyító hatással bír. Átsegít az élet kihívásain és segít megtalálni az egyensúlyt a mindennapokban, így kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá válhatunk.

Minden órán arra törekszem, hogy barátságos és támogató légkört teremtsek, ahol mindenki a saját tempójában fejlődhet.

Sok szeretettel várlak az óráimon, hogy a jóga eszközeivel együtt haladjunk a fizikai és mentális fejlődésben.