NMPT – Természetes Mozgásminta Tréning

NMPT – Natural Movement Pattern Training
Fő célja: Természetes mozgásminták visszaállítása

Mi az NMPT?
Bene Máté gerincspecialista és gyógytornász által kidolgozott mozgásminta program. A könnyedén elsajátítható gyakorlatok precíz, pontos kivitelezésével és rendszeres végzésével megelőzhetők a gerinc és ízületi problémák nagy része (porckorongsérv, ízületi kopások, csípőfájdalmak, stb). Az emberi testet egységében szemlélve, az idegrendszer működését a helyes irányba terelve segít korrigálni a hibás mozgásmintákat. Az NMPT segít leépíteni az összes olyan mozgásmintát, ami idő előtti degenerációhoz, elöregedéshez, fájdalmakhoz vezet, rákényszerítik az ideg-izom rendszert, hogy újramodellezze, újra feltanulja a helyes mintákat.

Az óra egy lényeglátó streching, egy statikus erősítő gyakorlatsor és pár egyesítő gyakorlat kombinációjából áll.

Mire jó az NMPT?
– Javítja a testtartást, és megelőzi a mozgásrendszer öregedésének tulajdonított fájdalmakat.
– Megelőzheti a degeneratív gerincbetegségeket ülő munkát végző embereknél.
– Korrigálhatja az idegrendszer rossz mozgásmintáit, ezzel elkerülhető, hogy a gyógyult gerincbeteg embernek más ízületeiben, vagy más gerincszakaszain problémái adódjanak.
– Hatékony csípőízületi és térdízületi kopás ellen – mert a miofasciális erővonalak balanszírozásával az ízületek terhelése optimalizálható.
– Megelőzhet olyan tüneteket és problémákat, mint a befagyott váll, tenisz és golfkönyök, gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgás, szédülés.

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket valamelyik elérhetőségünkön!