NMPT – Természetes Mozgásminta Tréning

NMPT – Natural Movement Pattern Training
Fő célja: Természetes mozgásminták visszaállítása

Aki már rendelkezik a rossz tartásmintákkal, az döntően sport közben is azokat használja, így a bár teljesen jó szándékú erősítés is legtöbbször csak tovább erősíti a beégetett rossz programokat. A hatékony korrekcióhoz ennél sokkal komplexebb, az idegrendszer működését, a rossz mintákat futtató feltétlen reflexeket kiiktató speciális mozgásokra van szükség.
Az NMPT korrekciós modulok úgy vannak összeállítva, hogy az adott mozdulatban lehetetlenné teszik a hibás mintákért felelős feltétlen reflexek működését, így rákényszerítik az ideg-izom rendszert, hogy újramodellezze, újra feltanulja a helyes mintákat.
Az óra egy lényeglátó streching, egy statikus erősítő gyakorlatsor és pár egyesítő gyakorlat kombinációjából áll.

Mire jó az NMPT?
– Javítja a testtartást, és megelőzi a mozgásrendszer öregedésének tulajdonított fájdalmakat.
– Megelőzheti a degeneratív gerincbetegségeket ülő munkát végző embereknél.
– Korrigálhatja az idegrendszer rossz mozgásmintáit, ezzel elkerülhető, hogy a gyógyult gerincbeteg embernek más ízületeiben, vagy más gerincszakaszain problémái adódjanak.
– Hatékony csípőízületi és térdízületi kopás ellen – mert a miofasciális erővonalak balanszírozásával az ízületek terhelése optimalizálható.
– Megelőzhet olyan tüneteket és problémákat, mint a befagyott váll, tenisz és golfkönyök, gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgás, szédülés.

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket valamelyik elérhetőségünkön!