Kabak Petra

 

Jógaoktató, testnevelő – gyógytestnevelő, aerobik-, pilates oktató

2006-ban végeztem testnevelő-gyógy testnevelő szakon a TF-en, azóta felnőttoktatással foglakozom. Aerobik-, jóga- és pilates oktató vagyok.

Körülbelül 10 éve ismerkedtem meg a pilatessel. Nagyon meglepődtem, hogy a testnevelő szak elvégzése után új információkkal tudtak nekem szolgálni. Átformálódtak izmaim, javult a tartásom és újabb gyakorlatokat ismertem meg, akkor úgy tűnt ez az edzések királynője, aztán két éve elkezdtem jógázni, csak úgy-kikapcsolódás céljából, majd magával ragadott ez az irányzat és végül elvégeztem a gerincjóga oktatói képzést.

Nagyon megtetszett a sok nyújtás, a relaxáció az ászanák végeláthatatlan sora (nagy élmény volt például újra fejen és kézen állni) és a tanáraim példaképpé váltak, tetszettek a jóga mellékhatásai is – megváltoztak étkezésbeli szokásaim, kiegyensúlyozottabb lettem és erősebb. Mindenkinek szívből kívánom ezeket a változásokat 🙂

Miért éppen a jóga?

A jóga számomra orvosság, egy olyan „gyógyszer” melynek hatása az élet minden területére kiterjed.

Amit először észleltem magamon az a testi változás-javult a tartásom, a légzésem, lazultak az ízületeim, könnyedebben mozogtam, pedig csak az alap ászanákat tudtam végrehajtani izmaim kötöttsége miatt.

Annak ellenére, hogy mindig életem szerves részét képezte a sport, ilyen mértékű változást egy mozgásforma sem okozott. Innentől kezdve mindennapossá vált a gyakorlásom, a jóga gyakorlatoknak olyan nagy a tárháza, hogy még a leghajlékonyabb, legerősebb jógázó is megtalálja benne a kihívást és persze a hatás sem marad el.

Mai feszültségekkel teli világunkban mindenkinek szüksége van egy kis megállásra, befelé figyelésre, testi gyakorlásra. Fontos, hogy harmóniába kerüljön test és lélek, ember és külvilág. Ebben segít a jóga.

Péter Ildikó készített Petráról egy fotósorozatot, amelyet az alábbi linken mi is közzéteszünk.
Galéria megnyitása >