Kabak Petra

 

 

Óratípusok: Gerincjóga, Hatha jóga, Pilates, Balance ball, Hatha jóga flow

Képzettségek: Gerincjóga oktató, Hatha jóga oktató, Hatha jóga flow oktató, gyógytestnevelő, aerobik-, pilates oktató

 

2006-ban végeztem testnevelő-gyógy testnevelő szakon a TF-en, azóta felnőttoktatással foglakozom. Aerobik-, jóga- és pilates oktató vagyok.

2004-ben ismerkedtem meg a pilatessel. Nagyon meglepődtem, hogy a testnevelő szak elvégzése után új információkkal tudtak nekem szolgálni. Átformálódtak izmaim, javult a tartásom és újabb gyakorlatokat ismertem meg, akkor úgy tűnt ez az edzések királynője, aztán két éve elkezdtem jógázni, csak úgy kikapcsolódás céljából, majd magával ragadott ez az irányzat és végül elvégeztem a gerincjóga oktatói képzést.

Nagyon megtetszett a sok nyújtás, a relaxáció az ászanák végeláthatatlan sora (nagy élmény volt például újra fejen és kézen állni) és a tanáraim példaképpé váltak, tetszettek a jóga mellékhatásai is – megváltoztak étkezésbeli szokásaim, kiegyensúlyozottabb lettem és erősebb. Mindenkinek szívből kívánom ezeket a változásokat. 🙂

Miért éppen a jóga?

A jóga számomra orvosság, egy olyan „gyógyszer” melynek hatása az élet minden területére kiterjed.

Amit először észleltem magamon az a testi változás-javult a tartásom, a légzésem, lazultak az ízületeim, könnyedebben mozogtam, pedig csak az alap ászanákat tudtam végrehajtani izmaim kötöttsége miatt.

Annak ellenére, hogy mindig életem szerves részét képezte a sport, ilyen mértékű változást egy mozgásforma sem okozott. Innentől kezdve mindennapossá vált a gyakorlásom, a jóga gyakorlatoknak olyan nagy a tárháza, hogy még a leghajlékonyabb, legerősebb jógázó is megtalálja benne a kihívást és persze a hatás sem marad el.

Mai feszültségekkel teli világunkban mindenkinek szüksége van egy kis megállásra, befelé figyelésre, testi gyakorlásra. Fontos, hogy harmóniába kerüljön test és lélek, ember és külvilág. Ebben segít a jóga.

Péter Ildikó készített Petráról egy fotósorozatot, amelyet az alábbi linken mi is közzéteszünk.
Galéria megnyitása >