Pilates

Pilates módszer

A módszer célja a törzs mélyizmainak erősítése, mely segít a helyes testtartás kialakításában és annak stabilizációjában. A gerincmenti izmok, a has mélyebb rétegeinek (központ) és a gát izomzatának aktivizálásával javul a tartás. A helyes tartás pedig a tudatos, kontrolált és rendszeres gyakorlással rögzül. A pilates torna alapja elsősorban a jóga, így az erősítés és a nyújtás egyensúlyba kerül az órákon.

Kezdetek

A módszer kitalálója, Joseph Hubertus Pilates az 1. világháború után vált híressé. A szaktudása lehetővé tette, hogy olyan sérült katonákat is sikerüljön talpra állítania, akikről az orvosok lemondtak. Anatómiai tudásával, kreatív eszközhasználatával (pl.:ágyrugó, szék, bot), és mérnöki pontosságú kivitelezéssel érte el a célját. Később balett-táncosok körében vált népszerűvé a pilates, és a módszer sikere a mai napig töretlen.

Ha szeretnél tudatosabban (és nem utolsósorban fájdalommentesen) mozogni, vagy csak szeretnéd finoman formálni a tested – főleg a has tájékát, akkor szeretettel várlak az órán.

Kabak Petra, jóga- és pilatesoktató.

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket bátran valamelyik elérhetőségünkön!
Amennyiben be szeretnél jelentkezni, az órarendben megteheted.