Szabó Anita

Óratípusok: Pilates

Képzettségek: Pilates oktató

Iskolás korom óta mindennapjaim részévé vált a rendszeres testmozgás. Kezdetben a divatos mozgásformákat részesítettem előnyben (pl. aerobik, step aerobik, spinning, trx, futás stb.) hetente több órában is. 2013-ban azonban a gerincem “megálljt parancsolt nekem” amely nemcsak fizikális, hanem lelki törést is okozott számomra.

A hagyományos orvosi kezeléseket követően alternatív mozgásformák után kutattam, így kerültem közelebbi kapcsolatba a jógával és a pilates-szel – először a Szattva Jógastúdióban -, melyeknek jótékony hatásait a mai napig élvezem. Ezzel együtt az életszemléletem is megváltozott.

Azóta foglalkoztat a gondolat, hogy szeretnék komolyabban megismerkedni a helyes, testtudatos mozgással, ezzel is javítva nemcsak a saját, hanem embertársaim életminőségén, átadva azt a sok jót, amelyet én is kaptam a nehezebb időszakokban: a mozgás örömét.

2022-ben sikeres pilates oktatói vizsgát tettem kezdő, középhaladó és haladó szinten a Fűzy Pilates-nél, emellett további képzésekkel is igyekszem szélesíteni a tudásomat, pl. Core stabilizáció és kinezio tape használata (Feövenyessy Akadémia), Pilates Reformer (Fűzy Pilates).

2023-ban kezdtem el pilates órákat tartani kezdetben a munkahelyemen, majd a XVI. kerületben és nagy örömömre szolgál, hogy itt, a Szattva Jógastúdióban is lehetőségem nyílik tudásom átadására leendő vendégeim számára.

Ha szeretnél kicsit kiszakadni a mindennapi mókuskerékből és több időt szánni testi-lelki feltöltődésedre, szeretettel várlak óráimon.

“Ép testben, ép lélek!”