Varga Zoltán

Óratípusok: Gerincjóga

Képzettségek: Gerincjóga oktató

2012-ben történt, hogy ellátogattam az első jógaórára, amelyet egy általam nagyrabecsült ember tartott. (Kowalsky)
Az óra típusa erős Astanga volt és komoly kihívást jelentett. Akkoriban rendelkeztem már valamennyi ismerettel a jógáról, ám valahogy egyetlen érzés fogalmazódott meg legerősebben az óra végére.
Ez pedig a : “működik a gyakorlatban” felismerése volt. Egyfajta hitelesség érzése.
Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy a gyakorlások – legyen az teljeskörű óra, avagy pár perc helyes légzéstechnika alkalmazása – valóban képesek feloldani olyan mentális gátló szokásokat is, amelyekről korábban nem sejtettem, hogy lehetséges.

Ami szintén hihetetlen volt számomra, hogy létezik olyan jól felépített rendszer – és a jóga hagyománya ilyen – amely a fizikai testet egészségesen tartja pusztán azáltal, hogy integratív, holisztikus a szemlélete. Mértéktartásra ösztönöz mindennap. Az alázat és a nyitottság, amely a jóga mélységéből áramlik, gyakorlatilag átalakította az egész életemet, ráadásul a hétköznapokba beilleszthető módon, fokozatosan.

S, bár órákat jelenleg nem tartok egyéb teendőim miatt, a stúdió társtulajdonosaként csendes, ám aktív közreműködővé válhattam a jóga hagyományának népszerűsítésében.