Vinyasa flow

„Óh, jógi, ne végezz ászanát vinyásza nélkül”

                                                    /Jóga korunta/

 

A Vinyásza Flow egy dinamikus jógagyakorlás, ahol a hangsúly a mozdulat és a légzés összhangján van.  A test, az elme és a légzés működését időben összehangolja, ezáltal a gyakorló megtapasztalhatja az ászanázás valódi örömét.

A vinyásza jóval több a napüdvözlet egyes elemeinek ismételgetésénél. A vinyásza a légzés és mozgás meghatározott rendszerét jelenti, amely segítségével a gyakorló egyik ászanából a másikba jut. A mozdulatok és a légzés összhangja a gyakorlót lépésről lépésre elvezeti az ászanába, illetve egyik ászanából a másikba.

A legendás 20. századi mester, Sri. T. Krishnamacharya hozta vissza ezt a jógatípust a köztudatba. Mindig a vinyásza rendszer elveit alkalmazta az ászanatanítás során, soha nem tanított különálló ászanákat vinyásza és légzés nélkül.

A pózok nincsenek hosszasan kitartva, a figyelem áthelyeződik az egyes ásznákról a légzésre és a mozgás folyamatára. Egyenletes és lassú légzés javasolt a gyakorlás megkönnyítése érdekében. Az elménket a légzésre kell fókuszálnunk a vinyásza gyakorlás alatt. Ha az elménk elkalandozna, gyengéden vissza kell vezetni a légzéshez. Általában az emberek többsége könnyűnek találja a légzésre való figyelést, ezáltal élvezi a gyakorlást.

Ha bármilyen kérdésed van, keress minket valamelyik elérhetőségünkön!
Amennyiben be szeretnél jelentkezni, az órarendben megteheted.