Csepcsik Enikő

Óratípusok: Gerincjóga, Astanga jóga

Képzettségek: Gerincjóga oktató, Hatha jóga oktató, Hatha jóga flow oktató, OKJ Sportoktató és Wellness Instruktor, Astanga oktató

 

2012 óta jógázom töretlen lelkesedéssel és hittel. Gyermekkorom óta érdekelt a Keleti kultúra misztikus varázsa. Többször is találkoztam a jógával, bár csak futólag, mert nem igazán értettem ennek a csodálatos rendszernek a komplexitását. Az évek során több sportot is kipróbáltam, de valami mindig hiányzott. Hálás vagyok az életnek, hogy az állandó rohanás és stressz mellett a jóga beszivárgott az életembe és mindennapjaim  szerves részévé vált.

Jógaórák után mindig könnyűnek és energiával telinek éreztem magam. Szerettem volna én is megismertetni és megszerettetni másokkal ezt a fizikai síkon túlmutató mozgásformát. Ezért 2013-ban beiratkoztam a Mandala Jógastúdiók gerincjóga, majd hatha jóga képzésére. Ebben az évben ismerkedtem meg az astanga jógával is és rögtön lenyűgözött a gyakorlás folyamatossága, szabadsága és ereje. Bízom a tradícióban és gyakorlásaimban ott van a mély hála Németh Gergő és az engem tanítók iránt, akik lehetővé tették, hogy eljusson hozzám ez a hatékony rendszer.

A jógával megtaláltam azt a nyugalmat, amit mindig is kerestem. Az elme lecsendesítése, a belső nyugalom mély átélése a legfontosabb számomra a jógaórákon, hiszen a test és a hozzá tartozó mechanizmusok így működnek összehangolt harmóniában. Ezt az ősi tudást, a jóga határtalan lehetőségeit szeretném közvetíteni óráimon.